Følg Hafslund E-CO

Vinterstøinger – Aurlandselva

Pressemelding   •   apr 14, 2015 15:27 CEST

Etter at sjøørreten har gytt, perioden oktober-desember er det normale i Aurlandselva, er det mange fisk som står i elva hele vinteren. Disse fiskene går ut i sjøen når vårflommen kommer i mai. Det kan stå mye fisk i elva hele vinteren, og selv på lav vannstand er de vanskelig å få øye på.

I mars i år var det tid for å legge ut øyerogn av laks og sjøørret i elva, og i den forbindelse var Ulrich Pulg fra LFI UNI Miljø ute i elva i tørrdrakt for å bistå med dette arbeidet. I en av hølene i elven kom han over en stim med ca. 250 sjøørret som han filmet. Fiskene ser ut til å være i godt hold, og det er ikke noen skader eller soppangrep av betydning. Vi får håpe fisken får en god vinter i elva, og finner mye mat ute i Sognefjorden når de returnerer dit en gang i mai. Så kan de vokse seg enda større før neste fiskesesong.

Bjørn Otto Dønnum

Fagsjef miljø

E-CO Energi er et av Norges ledende energikonsern. E-CO eier og forvalter kraftverk over hele Sør-Norge og er landets nest største kraftprodusent. Konsernet har eierandeler i Oppland Energi AS, Opplandskraft DA, Vinstra Kraftselskap DA og Embretsfosskraftverkene DA.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.