Følg Hafslund Eco

Utsetter offisiell åpning av Nedre Otta kraftverk

Pressemelding   •   aug 17, 2020 15:10 CEST

Bildet viser inntaket til Nedre Otta kraftverk ved Eidefossen.

Som en konsekvens av økt smittespredning av Covid-19 den siste tiden, har Nedre Otta DA besluttet å utsette den offisielle åpningen av Nedre Otta kraftverk 2. september på ubestemt tid.

Statsminister Erna Solberg skulle foreta den offisielle åpningen av kraftverket, og politikere, næringslivet, entreprenører og ansatte var invitert til feiringen.
- Vi håper å kunne avholde et åpningsarrangement på et senere tidspunkt, men ut i fra dagens smittesituasjon av Covid 19 finner vi det riktig å utsette arrangementet, sier daglig leder Egil Skøien i Nedre Otta DA. Han håper imidlertid å kunne avholde et åpningsarrangement på et senere tidspunkt.
- Utbyggingen av Nedre Otta har vært et prosjekt som på alle måter har blitt gjennomført på en god måte. Som eier og utbygger hadde vi sett frem til denne dagen der vi skulle vise frem det flotte kraftanlegget. Vi beklager derfor både overfor våre innbudte gjester, leverandører og egne medarbeidere at vi i denne omgang ikke finner det riktig å gjennomføre arrangementet, sier Skøien.

Utbyggingen av Nedre Otta i Sel og Vågå kommuner startet i oktober 2016 og kraftverket ble satt i drift i juni i år. Kraftverket er eid av Eidefoss Vannkraft AS og Hafslund E-CO Vannkraft AS med 50 prosent hver. Utbyggingen har hatt en total kostnadsramme på 1,2 milliarder kroner og vært blant Norges største vannkraftprosjekter de siste årene. Anlegget vil produsere nok kraft til å forsyne mer enn 15 000 husstander med strøm (315 GWh). Nedre Otta-prosjektet er gjennomført på tid, under budsjett og uten alvorlige skader.

Kontaktpersoner
Egil Skøien, daglig leder Nedre Otta DA, tlf. 901 24 620.
Ragnhild Abrante, kommunikasjonssjef, Hafslund E-CO, tlf. 959 81 387.

Om Hafslund E-CO

Hafslund E-CO er et av Norges største og mest tradisjonsrike kraftkonsern med røtter tilbake til 1892. Hver dag går mer enn 400 ansatte på jobb for å realisere visjonen om en fornybar og fullelektrisk fremtid. Hafslund E-CO eier vannkraftverk i Aurland, Hallingdal, Innlandet og Østfold, og drifter en produksjon på nærmere 21 TWh. Det er nok strøm til å kunne forsyne over halvparten av Norges befolkning med ren, fornybar vannkraft.

Hafslund E-CO kontrollerer 50 prosent av aksjene i Eidsiva Energi, og eier dermed halvparten av Norges største nettselskap, med om lag 900 000 kunder, i tillegg til virksomheter som driver med bredbånd og fjernvarme.

Gjennom forretningsområdet, Ny Energi, jobber Hafslund E-CO med innovasjon og forretningsutvikling for å sette fart på elektrifiseringen av Norge. Ny Energi gjør investeringer i banebrytende teknologi, har spennende interne prosjekter og aktivt eierskap start-ups som ligger lengst fremme på sine felt. Hafslund E-CO har en klar vektsstrategi for årene som kommer. Konsernet har kontorer flere steder i landet. Hovedkontoret ligger på Skøyen i Oslo.