Følg Hafslund Eco

Klart for utbygging av Hinøgla kraftverk

Pressemelding   •   feb 25, 2020 15:11 CET

Illustrasjon av kraftverksbygget til Hinøgla kraftverk i Nord-Fron kommune

Styret i Opplandskraft DA har vedtatt å bygge ut Hinøgla kraftverk i Nord-Fron kommune i Innlandet. Kraftverket vil gi 10,5 GWh ny, fornybar kraftproduksjon.

Norsk Grønnkraft Utbygging AS (NGKU) skal bygge kraftverket på vegne av Opplandskraft. Prosjektet har en forventet kostnad på ca. 47 millioner kroner og starter våren 2020. Kraftverket skal være ferdig og satt i drift høsten 2021. Hinøgla kraftverk blir et småkraftverk som vil utnytte et fall på ca. 94 meter og få en årsproduksjon på ca. 10,5 GWh. Det tilsvarer det årlige strømforbruket til ca. 500 husstander.

- Hinøgla kraftverk er et relativt lite prosjekt, men anlegget er tett integrert med Øvre Vinstra kraftverk, som er et av Opplandskrafts større anlegg med en årsproduksjon på ca. 650 GWh. Hinøgla vil gi en tilleggsproduksjon av fornybar energi som kan driftes på en effektiv måte, forteller daglig leder i Opplandskraft, Egil Skøien.

Hinøgla kraftverk blir bygget som en totalentreprise med Norsk Grønnkraft Utbygging AS (NGKU) som leverandør.

Fakta
Opplandskraft DA er eid av Hafslund E-CO (75 prosent) og Akershus Energi (25 prosent). Opplandskraft har seks heleide kraftverk i Glomma- og Lågenvassdraget og ett kraftverk under bygging i Tolga kommune. Gjennom deleierskap i Øvre Otta DA (78,88 prosent) har selskapet ytterligere to kraftverk og en pumpestasjon i Øvre Otta. Anleggene til Opplandskraft driftes av Hafslund E-CO.


Norsk Grønnkraft Utbygging AS er eid av Akershus Energi, Hafslund E-CO, Glitre og Østfold Energi.

Kontaktperson
Daglig leder Egil Skøien, Opplandskraft DA, tlf. 901 24 620.

Om Hafslund E-CO

Hafslund E-CO er et av Norges største og mest tradisjonsrike kraftkonsern med røtter tilbake til 1892. Hver dag går mer enn 400 ansatte på jobb for å realisere visjonen om en fornybar og fullelektrisk fremtid. Hafslund E-CO eier vannkraftverk i Aurland, Hallingdal, Innlandet og Østfold, og drifter en produksjon på nærmere 21 TWh. Det er nok strøm til å kunne forsyne over halvparten av Norges befolkning med ren, fornybar vannkraft.

Hafslund E-CO kontrollerer 50 prosent av aksjene i Eidsiva Energi, og eier dermed halvparten av Norges største nettselskap, med om lag 900 000 kunder, i tillegg til virksomheter som driver med bredbånd og fjernvarme.

Gjennom forretningsområdet, Ny Energi, jobber Hafslund E-CO med innovasjon og forretningsutvikling for å sette fart på elektrifiseringen av Norge. Ny Energi gjør investeringer i banebrytende teknologi, har spennende interne prosjekter og aktivt eierskap start-ups som ligger lengst fremme på sine felt. Hafslund E-CO har en klar vektsstrategi for årene som kommer. Konsernet har kontorer flere steder i landet. Hovedkontoret ligger på Skøyen i Oslo.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.