Følg Hafslund Eco

Et av Europas mest moderne fiskekultiveringsanlegg åpnet i Hallingdal

Pressemelding   •   sep 27, 2019 13:31 CEST

Solveig Vestenfor og Petter Rukke, ordførere i Ål og Hol, klipper garnsnora på åpningen av Hallingfisk, flankert av styreleder Halvor Kr. Halvorsen.

I dag åpnet Hallingfisk et av Europas mest moderne og tekniske fiskekultiveringsanlegg i Kleivi i Hallingdal. Anlegget skal levere 150 000 settefisk i året og ble åpnet av Solveig Vestenfor og Petter Rukke, ordførere i Ål og Hol.

Hovedformålet for det nye settefiskanlegget er å produsere settefisk til regulerte vann i Hallingdal. Foreningen for Hallingdalsvassdragets Regulering (FHR) har pålegg om utsetting av om lag 130 000 fisk årlig. Det vil også legges til rette for salg av settefisk til private.

Det nye fiskeanlegget på Kleivi er neste generasjons produksjonsform for settefisk:

  • Kun stedegen fisk skal benyttes som genmateriale
  • Kompetente medarbeidere skal fange fisk og sikre nok rogn til produksjonen
  • Rogna skal klekkes på en kontrollert og bærekraftig måte
  • Fisk i anlegget skal ha det bra og forberedes på et liv i naturlige vatn
  • Hensynet til hygiene, bærekraft og HMS ivaretas i alle ledd av denne syklusen

Høyteknologiske løsninger er valgt for rensing av vann, pumping, overvåkning og kontroll. Anlegget kan fjernstyres. Samtidig vil ny lokalisering av anlegget bidra til et godt og kontrollert arbeidsmiljø for de ansatte.

- Vårt mål er at anlegget skal produsere settefisk for Hallingdal i minst 40 år framover, sa Halvor Kr. Halvorsen, styreleder i Hallingfisk, under åpningen.

Anlegget har kostet om lag 20 millioner kroner og er eid og driftet av Hallingfisk AS der E-CO Energi er største eier gjennom eierskapet i FHR, Foreningen for Hallingdalsvassdragets Regulering.

For mer informasjon kontakt:

Torbjørn Aalton, daglig leder Hallingfisk AS, tlf. 411 24 091

Halvor Kr. Halvorsen, Styreleder i Hallingfisk AS og direktør for vassdrag og utbygging i E-CO Energi, tlf. 975 050 51

E-CO Energi er et av Norges ledende energiselskaper. Selskapet er en del av Hafslund E-CO konsernet. E-CO eier og forvalter kraftverk over hele Sør-Norge og er landets nest største kraftprodusent. Selskapet har eierandeler i Oppland Energi AS, Opplandskraft DA, Vinstra Kraftselskap DA, Nedre Otta DA, Embretsfosskraftverkene DA og NGK Utbygging AS.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.