Følg Hafslund Eco

Dårlig is i påskefjellet i Hallingdal

Pressemelding   •   apr 08, 2017 08:30 CEST

Mildt vær over lengre tid har ført til mye overvann og dårlig is på regulerte vann i Hallingdal. Forholdene gjør sikringsarbeidet vanskelig. Det er svært viktig at folk følger merkede løyper og respekter skilting nå i påsken.

Det har over lengre tid vært mildt og vått vær i Hallingdal. Det er lokale variasjoner, men vi observerer generelt dårlig is på alle regulerte vann under 1200 moh. Det milde været har ført til mye overvann og dårlig iskvalitet. 

E-CO Energi skilter og setter opp sperregjerder der isen er spesielt usikker. Den bløte snøen fører til at det er vanskelig å få festet sikringstau og skilt og det er utfordrende å ferdes ute på isen for å drive sikring. Vær derfor oppmerksom på at sikringstau og skilt kan ha falt ned.

Ha en god tur, og følg merkede løyper.

NVE legger ut ismelding på sine nettsider. Ismeldingen gjelder for persontrafikk på islagte vann og baserer seg på målinger fra et avgrenset utvalg steder. Informasjonen er generalisert for større områder. Det vil alltid være lokale variasjoner som ikke fanges opp av meldinga.

Se NVEs nettsider om svekka is eller gå direkte til NVEs karttjeneste www.iskart.no for oppdaterte iskart.

Se også kart over regulerte vann i Hallingdal og Aurland på www.e-co.no/usikkeris.

E-CO Energi er et av Norges ledende energikonsern. E-CO eier og forvalter kraftverk over hele Sør-Norge og er landets nest største kraftprodusent. Konsernet har eierandeler i Oppland Energi AS, Opplandskraft DA, Vinstra Kraftselskap DA, Embretsfosskraftverkene DA og NGK Utbygging AS.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.